Dýně - Statek u Pipků


Dýňový svět 2018

17.08.2018 09:45

V sobotu dne 22. září 2018 otevíráme bránu Statku u Pipků v Nové Vsi u Leštiny a tím i Dýňový svět 2018. Poté budete mít možnost Dýňový svět navštívit každý den až do 4. listopadu 2018. 

Milí návštěvníci "Dýňového světa 2018". Letošní hrozné sucho decimovalo naše dýňové pole. Dýně máme, ale méně a menší, některé druhy dýní a dýně velké velikosti letos v Dýňovém světě nenajdete. Ať chceme či ne, jsme závislí na přírodě a jejích rozmarech.

Protože nejčastějšími návštěvníky "Dýňového světa" jsou v posledních letech rodiny s dětmi, čím dál tím více se snažíme o to, aby se u nás měly děti kde vyřádit. Letos budete v "Dýňovém světě" cítit vůni dřeva. V zahradě najdete nové vyžití mezi smrkovými kládami.

Těšit se můžete na naše nové přírůstky: telátko, prasátko, jehňátka a srpnová mini-kůzlátka.

Pokud jste vášnivými pěstiteli dýní a máte i přes letošní velké sucho krásné výpěstky, můžete se s nimi u nás pochlubit. Vaše výpěstky rádi vystavíme a pokud s tím budete souhlasit, opatříme cedulkou s Vaším jménem a bydlištěm.

 

Na Statku u Pipků se zabýváme pěstováním dýní a obilovin. V podzimních měsících pořádáme každoročně "Dýňový svět". Při návštěvě našeho statku se můžete pokochat pohledem na mnoho různých druhů dýní, potěšit se se zvířaty typickými pro český venkov a případně zakoupit dýni vhodnou na vaření, na dekoraci nebo na vyřezávání. Děti se mohou vyřádit třeba na slámohradu...

Ve všední dny od 14:00 hodin do 18:00 hodin (ve všední dny v dopoledních hodinách zavřeno pro veřejnost, otevřeno pouze pro školy a školky). 

O víkednech otevřeno pro širokou veřejnost od 9:00 hodin do 18:00 hodin). 

Těšíme se na Vaší návštěvu...

—————

Zpět